Omelet met kardoen
Voorgerecht of lunch voor 4 personen
Bereidingstijd +- 1 uur en 10 minuten. + weken 1 uur
Ingrediënten:
- Vier stengels kardoen
- Zout
- 1 tl citroensap
- 5 eieren
- 1 el melk
- Versgemalen peper
- 4 zongedroogde tomaten op olie
- 3 takjes basilicum
- 10 g boter
Bereiding:
Was de kardoenstelen goed. Verwijder de bladeren en snijd de uiteinden eraf. Trek zo veel mogelijk draden van de stengel en snijd ze in stukken van ongeveer 6 cm. Snijd de erg dikke stelen nog een keer in de lengte doormidden. Laat de kardoen in water met zout 1 uur staan om de bittere nasmaak kwijt te raken. Kook de kardoen in water met wat zout en het citroensap in 30 a 40 minuten gaar.
Klop de eieren los met wat zout, de melk en versgemalen peper. Snijd de zongedroogde tomaten en de basilicum in reepjes. Smelt de boter in een koekenpan met dikke bodem en giet de helft van het eimengsel erin. Laat op laag vuur bijna stollen en leg de kardoen in een mooie patroon op het ei. Verdeel de tomaten en basilicum tussen de stukken kardoen en giet er de rest van het ei tussen. Laat de omelet met het deksel op de pan op heel laag vuur stollen. Snijd in mooie punten en serveer de omelet koud of warm.
Bron: oogstkoken
Zaden van de kardoen plant te koop bij Uit de tuin.