Postelein met cashewnoten en parmezaanse kaas
Postelein is een groente die van oorsprong uit India en het Midden-Oosten komt. Daar staat hij dagelijks op tafel, net als bij ons de boontjes of de bloemkool ;-). Binnen Europa zijn Nederland en België de enige landen waar postelein gegeten wordt. Postelein bevat een aantal bijzondere eigenschappen. Zo is postelein de bladgroente met de grootste hoeveelheid omega-3 vetzuren, waaronder het essentiële alfa linoleen zuur.
Omdat postelein een bijzonder lekkere friszure smaak heeft, hebben we niet teveel toegevoegd aan het recept. Met een paar krokante cashewnootjes en wat pittige geraspte parmezaanse kaas komt de postelein helemaal tot zijn recht. Zeker eens proberen dus die postelein, het heeft een heerlijke smaak. En oja, het recept is vegetarisch. Ook voor de niet vegetariërs onder ons, een dagje zonder vlees en met extra groente kan geen kwaad ;-).
Dit heb je nodig voor 2 porties
- 500 gr Postelein
- 50 gr Cashewnoten
- 50 gr Parmezaanse kaas
- 20 gr Roomboter
Zo maak je het
- Was de postelein grondig en laat goed uitlekken
- Snij de postelein wat kleiner
- Zet een grote pan op het vuur en smelt hierin de boter
- Stop de postelein in de pan en bak het ongeveer 3 minuten totdat het flink geslonken is
- Schep het met een tang uit de pan en leg op een bord
- Schep er wat cashewnootjes overheen
- Bestrooi met de parmezaanse kaas
Bron: voedzaamensnel.nl
Vind je het leuk om je eigen postelein te kweken? De zaden zijn bij ons te koop:
https://www.uit-detuin.nl/a-59078709/vergeten-groente-overige-zaden/groene-postelein/#description