Rozenjam / Rozenconfituur

Vorige Artikel 25 van 39 Volgende

Gebruik voor rozenjam altijd onbespoten rozenblaadjes, liefst uit eigen tuin. Als je rozenblaadjes gedroogd hebt kun je daarmee ook rozenjam maken. Je hebt voor dit recept dan 5 gram gedroogde rozenblaadjes nodig. De gedroogde rozenblaadjes zijn ook te koop bij Uit de tuin.

Ingrediënten

* 75 gram verse rozenblaadjes of 5 gram gedroogde rozenblaadjes 

* 300 ml Water

* 15 ml Citroensap

* 450 gram Geleisuiker / Confituursuiker (verhouding 1 kilo suiker voor 1 kilo fruit)

 

Breng het water aan de kook.
Voeg de rozenblaadjes toe en laat 20 minuten heel zachtjes koken met het deksel op de pan. Laat het mengsel afkoelen.

Zeef de vloeistof met een neteldoek in een schone pan. (De blaadjes worden niet meer gebruikt.)

Breng het rozenwater aan de kook en voeg het citroensap en de geleisuiker toe.
Laat de rozenjam als deze begint te borrelen door het koken nog 4 minuten doorkoken tot de jam de gewenste dikte heeft. Schep de jam in gesteriliseerde jampotjes en sluit deze direct.

Zet de jampotjes omgekeerd op tafel om af te laten koelen.

TIP: Voeg meer water toe als het water te hard gekookt heeft en er een brei ontstaat.

 

Bron: Weckonline.eu

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Gastenboek

  • 14-05-2020 - Sinds kort gebruik ik de shampoo bars van Uit de...  lees meer
  • 14-09-2019 - Ik heb sinds een kleine week de shampoo bar in...  lees meer
  • 05-09-2019 - Ik gebruik de fijne facescrubbies en heb een shampoo bar!...  lees meer
Plaats een bericht
© 2018 - 2021 Uit de tuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel