Tuinbonensoep met pistache, groene kruiden en ricotta

Vorige Artikel 4 van 8 Volgende

Voor- of lunchgerecht (4 personen) |  vega

  • 1 zoete ui
  • 1 kleine prei, alleen het wit
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 ml groene olijfolie
  • 450 g gedopte tuinbonen, evt. diepvries
  • 75 g groene pistachenoten, grof gehakt
  • 1 bosje dille
  • ½ bosje basilicum
  • ½ bakje ricotta (125 g)
  • rasp van ½ (bio)citroen
  • krokante toast, voor erbij

Snijd de zoete ui, prei en knoflook fijn. Verhit 75 ml olijfolie op laag vuur. Bak de ui, prei en knoflook 10-15 min. tot ze lekker zacht zijn. Blancheer intussen de tuinbonen in een pan met ruim kokend water 2-3 min. Spoel daarna koud en dubbeldop de tuinbonen: plop ze uit hun jasjes.

Rooster de pistache al omschuddend licht goudbruin in een droge koekenpan. Laat de pistache afkoelen en pureer met de staafmixer de helft van de noten met de rest van de olijfolie en wat zout.

Voeg 1 l water en de rest van de pistache aan het uimengsel toe en breng op smaak met zout. Breng aan de kook. Snijd de steeltjes van de dille en snijd de topjes heel fijn. Pluk de basilicumblaadjes en snijd in hele fijne reepjes.

Roer de ricotta los met de citroenrasp. Voeg bijna alle tuinbonen toe aan de soep en laat 2-3 min. koken. Zet laag en pureer de soep. Roer driekwart van de kruiden erdoor en verdeel over 4 kommen. Schep in iedere kom een lepel citroenricotta, besprenkel rijkelijk met de pistache-olie en bestrooi met de rest van de kruiden en tuinbonen.

Serveer met krokante toast.

bereiden ± 45 min.

Bron: Delicious

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Gastenboek

  • 14-05-2020 - Sinds kort gebruik ik de shampoo bars van Uit de...  lees meer
  • 14-09-2019 - Ik heb sinds een kleine week de shampoo bar in...  lees meer
  • 05-09-2019 - Ik gebruik de fijne facescrubbies en heb een shampoo bar!...  lees meer
Plaats een bericht
© 2018 - 2021 Uit de tuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel