Snijbiettaart met geroosterde knoflook

Vorige Artikel 24 van 40 Volgende

groentetaart met snijbiet en geroosterde knoflook, versierd met flinterdunne plakjes radijs. Of doe er andere groente in, alles kan! En je kent dat vast wel, een koelkastla vol restjes ‘vergeten’ groenten. Gooi ze niet weg, maar stop ze in goed gevulde groentetaarten. No waste!

 

  • kooktijd: 40 minuten 
  • oven: 1 uur 55 minuten
  • totale tijd: 2 uur 35 minuten

 

Ingrediënten

speltdeeg

  • 300 g speltbloem
  • 150 g boter ijskoud, in blokjes
  • 3 el appelciderazijn
  • ook nodig: ingevette bakvorm van ± 20×30 cm steunvulling

vulling

  • 1 bolletje knoflook tenen ongepeld
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 12 eieren
  • 35 g kaas geraspt, oud
  • 6 takjes tijm blaadjes gerist
  • 10 regenboogsnijbietstengels* geblancheerd en koud afgespoeld
  • 1 bol buffelmozzarella in stukjes
  • 3 el honing vloeibaar
  • voor garnering: dun geschaafde radijs en jonge snijbiet

instructies

  • Doe voor het deeg voor de groentetaart de bloem en de boter en 1 tl grof zeezout in de kom van de keukenmachine en druk een paar keer op de pulseknop tot je grove kruimels hebt. Meng de azijn met 90 ml ijskoud water. Schenk in drie delen in de kom en draai tot er een net samenhangend deeg ontstaat. Omwikkel met plasticfolie en leg ± 3 uur in de koelkast.

  • Verwarm intussen de oven voor op 200°C.

  • Leg de knoflook op een stuk aluminiumfolie, besprenkel met 1 el van de olie en vouw dicht. Rooster in ± 45 min. gaar en zacht. Druk de knoflook uit de vliesjes.

  • Bekleed de bakvorm met bakpapier, dat je rondom 5 cm over de rand laat hangen. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 3 mm dik en bekleed hiermee de bodem en wanden van de bakvorm. Laat het deeg ook overhangen. Leg hierop een vel bakpapier, verdeel de steunvulling erover en bak de deegbodem ± 20 min. tot hij net droog is. Verwijder het papier en de steunvulling en bak de deegbodem nog ± 10 min. tot hij licht kleurt. Neem uit de oven.

  • Breng de oventemperatuur terug tot 160ºC.

  • Klop in een kom de eieren los met 4 el water en de geraspte kaas. Klop de geroosterde knoflook en de helft van de tijm erdoor en zout en peper. Verdeel een laagje snijbiet over de deegbodem. Schenk het eimengsel erover en verdeel de stukjes mozzarella en de rest van de snijbiet erover. Bak ± 45 min. tot de vulling net is gestold, maar in het midden nog wat zacht aanvoelt. Laat de groentetaart eventueel afkoelen.

  • Klop in een kleine kom de honing en de rest van de olie met de rest van de tijm, zout en peper. Garneer de groentetaart met radijs en jonge snijbiet, besprenkel met de honingdressing en serveer.

 

Bron: Delicious

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Gastenboek

  • 14-05-2020 - Sinds kort gebruik ik de shampoo bars van Uit de...  lees meer
  • 14-09-2019 - Ik heb sinds een kleine week de shampoo bar in...  lees meer
  • 05-09-2019 - Ik gebruik de fijne facescrubbies en heb een shampoo bar!...  lees meer
Plaats een bericht
© 2018 - 2021 Uit de tuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel