Plaat­piz­za met spek, ui & sprui­ten

Vorige Artikel 21 van 38 Volgende

Gewokt, gestampt, gegratineerd of roergebakken: met spruitjes kun je alle kanten op. Bovendien mogen spruiten met recht Hollands trots worden genoemd, ze komen namelijk veelal van eigen land of uit eigen tuin.

Ingredienten:

  • 350 g geschoonde spruitjes
  • 450 g diepvries Italiaans pizzadeeg met olijfolie (ontdooid)
  • 125 g crème fraîche
  • 2 tl gedroogde nootmuskaat
  • 2 uien
  • 200 g magere gerookte spekreepjes
  • bakpapier

 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de spruiten en kook ze 5 min. Giet af. Verdeel ondertussen de plakjes deeg over een met bakpapier beklede bakplaat en duw aan zodat het een geheel wordt.
  2. Meng de crème fraîche met de nootmuskaat, peper en eventueel zout en bestrijk het deeg ermee. Snijd de uien in halve ringen en verdeel samen met de spruiten en spekjes over het deeg.
  3. Bak de plaatpizza ca.15 min. in het midden van de oven en serveer.

 

Bron: AH

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Gastenboek

  • 14-05-2020 - Sinds kort gebruik ik de shampoo bars van Uit de...  lees meer
  • 14-09-2019 - Ik heb sinds een kleine week de shampoo bar in...  lees meer
  • 05-09-2019 - Ik gebruik de fijne facescrubbies en heb een shampoo bar!...  lees meer
Plaats een bericht
© 2018 - 2021 Uit de tuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel