Bietencarpaccio met frisse kruidenhangop

Vorige Artikel 20 van 38 Volgende

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Aantal personen: 2

Een van mijn favoriete bietsoorten is de chioggia. Die prachtige roze ringen alleen al zorgen dat ik blij word! En in dit gerecht komt het nog eens extra mooi uit. Heb je biet nog nooit rauw gegeten dan zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Chioggia vind ik persoonlijk minder aards smaken dan de rode biet. En hoewel je beide rauw kunt eten, heeft de chioggia wel mijn voorkeur. Deze chioggia ‘carpaccio’ (for lack of a better word…) moet je dan wel echt dun snijden. Liefst op een mandoline of met een goede dunschiller. Hoe dunner de plakjes des te beter komen de verschillende smaken in dit eenvoudige gerecht naar voren.

Hangop

De hangop die ik gebruikt heb voor de topping is flink dik zoals je kunt zien aan de foto. Een iets dunnere variant kan ook prima en verdeeld wat makkelijker tijdens het eten. Maak de hangop op smaak met citroenrasp en diverse verse kruiden die je nog hebt liggen.

Ingredienten

  • 2 rauwe chioggia bieten
  • 2-3 eetlepels hangop
  • 25 gr rucola
  • 25 gr waterkers
  • 1 el fijngesneden verse peterselie
  • 1 el fijngesneden verse dille
  • 1 el pijnboompitjes, geroosterd
  • rasp van 1 citroen
  • citroensap, naar smaak
  • peper en zout
  • 1 el olijfolie

 

Instructies

  1. Begin met het dun snijden van de chioggia bieten. Liefst op een mandoline. Leg de plakken biet mooi op twee borden.
  2. Meng de hangop met de verse kruiden, de citroenrasp en peper en zout. Is het te dik voeg dan een beetje olijfolie toe en indien gewenst nog wat citroensap. Mix het goed, proef en maak op elk bordje een quenelle van de hangop.
  3. Bestrooi vervolgens met de pijnboompitjes, de rucola en waterkers en drizzle hier nog wat olijfolie overheen.

 

Bron: Miljuschka Witzenhausen

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Gastenboek

  • 14-05-2020 - Sinds kort gebruik ik de shampoo bars van Uit de...  lees meer
  • 14-09-2019 - Ik heb sinds een kleine week de shampoo bar in...  lees meer
  • 05-09-2019 - Ik gebruik de fijne facescrubbies en heb een shampoo bar!...  lees meer
Plaats een bericht
© 2018 - 2021 Uit de tuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel