Gepofte biet

Vorige Artikel 19 van 38 Volgende

Dit gepofte biet recept is vrij eenvoudig om zelf te maken, zeker als je de stappen hieronder goed volgt.

 

Ingredienten

  • 5 rauwe bieten
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • Honing, naar smaak
  • 5 takjes tijm, de kruiden van de takjes geritst

Benodigheden

  • Aluminiumfolie

 

Begin allereerst door de oven voor te verwarmen op 180 graden. Vervolgens wikkel je de bieten in aluminiumfolie en leg je ze op een ovenschaal. Nu ga je de bieten tussen de 25 en 45 minuten poffen. De tijd is een beetje afhankelijk van de grootte van de biet. Als je makkelijk met de punt van een mes in de bieten kunt prikken, dan zijn ze gaar.

Haal de gepofte bieten nu uit de oven en open de pakketjes. Doe dit wel voorzichtig want die zijn erg heet! Verwarm nu de grill in de oven voor op de hoogste stand. Snijd de bieten kruislings bovenop in. Duw met je vinger in het midden van het kruis, waardoor de biet als het ware als een bloem open gaat. De opening vul je met de geitenkaas. Daar bovenop strooi je de tijmblaadjes en sprenkel je wat honing.

Zet de gepofte bieten met geitenkaas nu nog 5 minuten onder de grill, of totdat de geitenkaas mooi bruin is geworden.

Je kunt de bieten in de zomer trouwens ook prima op de barbecue bereiden. Je legt ze dan verpakt in de aluminiumfolie tussen de kolen van de barbecue.

 

Bron: Miljuschka Witzenhausen

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Gastenboek

  • 14-05-2020 - Sinds kort gebruik ik de shampoo bars van Uit de...  lees meer
  • 14-09-2019 - Ik heb sinds een kleine week de shampoo bar in...  lees meer
  • 05-09-2019 - Ik gebruik de fijne facescrubbies en heb een shampoo bar!...  lees meer
Plaats een bericht
© 2018 - 2021 Uit de tuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel