Geroosterde paprika
Geroosterde paprika’s zijn lekker bij heel veel gerechten of als ingrediënt in een saus of soep, maar solo doen ze het ook heel erg goed
Ingrediënten
Mooie rijpe grote rode paprika’s met een dikke laag vruchtvlees
Olijfolie
Zeezout
BBQ met deksel
Een paar flinke papieren zakken
Bereiding
Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten
Smeer de gehalveerde paprika’s in met olijfolie
Leg de paprika’s met de schil richting de matig hete kolen op het BBQ rooster
Doe het deksel op de BBQ en controleer op de paar minuten
Rooster de paprika’s tot de schil gaat blaren en zwart wordt
Haal de paprika’s van het vuur en doe ze in een papieren zak, sluit de zak
Laat de paprika’s nog een kwartier stomen
Na een kwartier het schilletje heel makkelijk van de paprika
Snij tenslotte de losse velletjes langs de zijkanten weg, besprenkel de paprika’s met goede olijfolie een strooi er een beetje versgemalen zeezout over heen.
Bron: BBQ-helden