Upside down rabarber taart

Vorige Artikel 5 van 6 Volgende

Deze rabarber taart is lekker zompig door het sap van de rabarber, dat samen met de suiker een karamel vormt. Omdat je de cake omdraait kun je het fruit mooi zien en is de koek absoluut niet droog. Hij is erg lekker bij een kopje koffie of thee, maar ook met een bolletje ijs erbij als nagerecht.

 

INGREDIËNTEN VOOR DIT RECEPT

  •  50 gram boter
  •  300 gram kristalsuiker
  •  350 gram rabarber
  •  200 gram patentbloem
  •  1 theelepel bakpoeder
  •  1/4 theelepel baksoda
  •  2 eieren
  •  200 gram yoghurt
  •  75 gram zonnebloemolie

 

BEREIDINGSWIJZE VAN DIT RECEPT

Zo maak je rabarber taart:

  1. Snijd de rabarber in schijfjes van ongeveer 1 cm dikte. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Smelt de boter in een ovenvaste koekenpan. Strooi er de helft van de suiker over en laat dit ongeveer 2 minuten verwarmen. Verdeel de rabarber hierover en zet apart. Weeg nu bloem bakpoeder, baksoda en zout af en zeef deze boven een kom, doe hier de rest van de suiker bij.
  2. Klop de eieren met yoghurt en de zonnebloemolie los. Giet dit bij de droge ingrediënten en roer dit met een houten lepel goed door elkaar tot een glad beslag. Giet dit over de rabarber en strijk glad. Zet de pan in de oven en bak de koek 30-35 minuten. Test of de rabarber taart gaar is door er voorzichtig met een satéstokje in te steken, komt deze er schoon uit dan is de koek gaar. Laat de rabarber taart nog 5 minuten staan. Leg een bord op de taart en keer alles in een snelle beweging om.
  3. Eet de koek warm of op kamertemperatuur.
  4. Je kunt de rabarber vervangen door ander fruit het is het lekkerste om hiervoor wat zuurder fruit te nemen zoals pruimen of cranberry’s.

Tafel lekker!

 

Bron: Lekkertafelen.nl

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2018 - 2021 Uit de tuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel