Witte chocolade cheesecake

Vorige Artikel 3 van 6 Volgende

Een cheesecake met een bodem van chocoladebiscuits, en een vulling van witte chocolade, mascarpone, slagroom en kwark. Dat moet lekker smaken. Ook fijn, je hebt er geen oven voor nodig.

Nagerecht of gebak voor 8 personen | 25 min. + minimaal 2 uur opstijven

Ingrediënten

  • 200 g chocoladebiscuits
  • 70 g boter
  • 200 g witte chocolade, grofgehakt
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 75 g kwark
  • 20 g eetbare bloemen (dahlia’s, violen, rozenblaadjes)
  • ook nodig: springvorm van Ø 20 cm

Bereiding

  1. Hak de chocoladekoekjes fijn in een keukenmachine of met een scherp mes.
  2. Laat de boter smelten.
  3. Meng de fijngehakte koekjes met de gesmolten boter.
  4. Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel het koekkruimelmengsel over de bodem. Druk de bodem goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast tot gebruik.
  5. Laat de witte chocolade au bain-marie smelten.
  6. Meng de mascarpone door de gesmolten witte chocolade.
  7. Klop de slagroom samen met de vanillesuiker bijna stijf.
  8. Doe de witte-chocolade-mascarpone bij de slagroom, klop nog even door totdat het mengel stijf is.
  9. Spatel de kwark door het mengsel.
  10. Schep de vulling over de bodem.
  11. Dek de taart af en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  12. Serveer de cheesecake met eetbare bloemen naar keuze.

 

Bron: seasons.nl

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2018 - 2021 Uit de tuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel