Basilicum limoen cheesecake

Vorige Artikel 2 van 6 Volgende

Deze, tikje frisse, cheesecake past bijzonder goed bij het voorjaar. En met het rode fruit garneert het ook nog eens leuk.  Even laten opstijven, en klaar is kees.

Voor 6-8 personen | 30 minuten & 2 uur opstijven  

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 250 gram roomboterkoekjes
  • 100 gram roomboter + extra om in te vetten
  • Rasp van 1 limoen

Voor de vulling

  • 1 bosje basilicum
  • Rasp en sap van 2 limoenen
  • 325 gram roomkaas
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 250 gram mascarpone

Garnering
Limoen, basilicum en gemengd rood fruit 

Bereiding

  • Draai de koekjes in de keukenmachine tot kruimels of rol ze tot kruimels met een deegroller.
  • Vet een springvorm (Ø ca. 22 cm) in met boter. 
  • Smelt de boter en vermeng met de koekkruimels en limoenrasp. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan. 
  • Laat circa 15 minuten opstijven in de koelkast. 
  • Houd een paar mooie blaadjes apart en pureer de rest van het basilicum met het sap en de rasp van de limoen. 
  • Klop de roomkaas met een elektrische mixer los en giet er al draaiend de gecondenseerde melk bij. Klop de mascarpone en het basilicummengsel erdoor en giet op de bodem.
  • Laat in de koelkast circa 2 uur opstijven. 
  • Garneer de cheesecake met blaadjes basilicum, plakjes limoen en gemengd rood fruit.

Bron: seasons.nl

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2018 - 2021 Uit de tuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel